Forsiden

151413121110090807060504030201AltertavlenBispekåpen i NidarosBispekåpen i NidarosEllingsøy kirkeEllingsøy kirkeEllingsøy kirkeInnset kirkeInnset kirkeKonnerud kirkeKonnerud kirkeJohanneskapellet i NidarosdomenJohanneskapellet i NidarosdomenJohanneskapellet i NidarosdomenTemporær utsmykking av NidarosdomenI begynnelsenI begynnelsen - I domenSyndefalletSyndefallet - I domenNoas arkBabels tårnGullkalven (triptyk)Gullkalven (triptyk) - I domenBebudelsenBebudelsen - I domenFlukten til Egypt og Jesu fødselFlukten til Egypt og Jesu fødsel - I domenAgnus DeiNattverden (triptyk)KorsfestelsenOppstandelsenOppstandelsen - I domenVest Agder Elektrisitetsverk, KristiansandMedisinsk Teknisk Forskningssenter i TrondheimSvartlamoenSvartlamoenRikshospitalet i OsloRikshospitalet i OsloRikshospitalet i OsloRikshospitalet i OsloMinnesmerke over Bjarne NessIla skole, TrondheimIla skole, TrondheimIla skole, TrondheimIla skole, TrondheimSkatteetaten i Sør-TrøndelagSkatteetaten i Sør-TrøndelagSkatteetaten i Sør-Trøndelag Skatteetaten i Sør-Trøndelag
Hotell Britannia i Trondheim

Denne utsmykningen var den andre profane utsmykningen Gullvåg laget i samarbeid med Håkon Bleken. I Hotell Britannias største konferansesal "Britannia Hall" utførte de et svært maleri som dekker salens ene langside. Verket regnes som Norges tredje største veggmaleri på lerret. Verket er tredelt, sidefeltene måler 4 x 2 meter, og midtbildet 4 x 7 meter.

Maleriet ble utført i en av Doras store betonghaller, og fraktet med en diger konteiner til hotellet. Deretter ble lerretene montert på veggen, og verket siste detaljer ble fullført på stedet. Denne prosessen ble dokmentert i et NRK-program (Tore Rosshaug, 1997).

Verkets tittel er Trondhjem, og motivet viser byen og treet. Gullvåg malte et tre med lange røtter, en parafrase over Munchs kjente maleri ”Historien”. Bleken malte byen og dens historie.
kunsten.jpg